#

2η ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΙΑΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, η 2η Διεπιστημονική Ημερίδα Ενιαίας Υγείας με θέμα: «Μικροβιακή Αντοχή και Ορθολογική Χρήση Αντιβιοτικών. Ένα σοβαρό πρόβλημα για ανθρώπους και ζώα»,  μια συνδιοργάνωση της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας και του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν περίπου 120 επιστήμονες, ενώ αξιοποιήθηκε η δυνατότητα παρακολούθησης της μέσω live streaming πανελλαδικά. Η εξέλιξη της ημερίδας ανέδειξε -πέρα από το αναμενόμενο -το κρίσιμο θέμα της χρήσης των Αντιβιοτικών και έβαλε τα θεμέλια για τη μελλοντική διοργάνωση μιας νέας εκδήλωσης με έμφαση στην ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών στην καθημερινή κλινική πράξη. Σύντομα θα επανέλθουμε με νέα διεπιστημονική ημερίδα με ανάλογο ευρύ και καίριο θέμα σχετικό με την Ενιαία Υγεία.

Θερμές ευχαριστίες στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ που φιλοξένησε την εκδήλωση και ιδιαίτερα στην Πρόεδρο του ΔΣ κα Στυλιανοπούλου για την στήριξη και τη φιλοξενία, στην κα Α. Λυμπεροπούλου από το Γραφείο Ανάπτυξης του Ε.Ι.Παστέρ για την πολύτιμη βοήθειά της από την προετοιμασία μέχρι και την περάτωση της ημερίδας, τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη στήριξή του, τον Πρόεδρο και το ΔΣ της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας για την ενεργή παρουσία τους, όλους τους ομιλητές για την εξαίρετη παρουσία τους, τον αποκλειστικό χορηγό της εκδήλωσης ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ – BAYER που συνέβαλε στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και όλους τους συμμετέχοντες, συναδέλφους κτηνιάτρους και επιστήμονες υγείας για τη συμμετοχή τους.

X