
Ένας από τους τομείς που αναμφίβολα δοκιμάζονται την εποχή της πανδημίας SARS-COV-2 είναι η ασφάλεια των τροφίμων και οι προφανείς επιπτώσεις στην δημόσια υγεία. Ο κλάδος δημόσιας υγείας και τροφίμων της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας σε συνεργασία με τον ΠΚΣ διοργανώνει την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στις 19:30 το βράδυ διαδικτυακό επιστημονικό σεμινάριο (webinar) με θέμα «Η ασφάλεια των τροφίμων στην εποχή της πανδημίας COVID-19» όπου καλεσμένοι ειδικοί επιστήμονες θα αναλύσουν τα μέτρα πρόληψης, τους κινδύνους, αλλά και τη διαχείριση τους. Το σεμινάριο θα απευθύνεται σε κτηνιάτρους, σε άλλους επιστήμονες που ασχολούνται με την ασφάλεια τροφίμων, καθώς και σε στελέχη της βιομηχανίας τροφίμων.
Οι ομιλητές και τα θέματα που θα αναλύσουν είναι τα εξής:
- Παναγιώτα Παπαδάκη, Προϊσταμένη Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής ΥΠΑΑΤ
«Μέτρα πρόληψης COVID 19 στα σφαγεία»
- Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης,Προϊστάμενος Εργαστηρίων Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ
«Ιοί, τρόφιμα και η πανδημία COVID-19»
- Δρ. Βασίλειος ΤσουκαλάςFqt-Consulting -Τεχνικός σύμβουλος
«SARS-COV-2 (COVID-19) : ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ»
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Σας περιμένουμε όλους!
Συντονιστής:
Νικόλαος Σολωμάκος Επίκουρος Καθηγητής, Εργαστήριο Υγιεινής Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, Τμήμα Κτηνιατρικής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Γραμματέας Κλάδου Κτηνιατρικής δημόσιας υγείας και τροφίμων