1ο Συμπόσιο Ιατρικής της Γάτας | Ote Academy | 27-28 Μαΐου, 2023

OTE ACADEMY – Πέλικα & Σπάρτης 1, 15122, Μαρούσι Αττικής     

 Πατήστε εδώ για το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  Πατήστε εδώ για ΕΓΓΡΑΦΕΣ


ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΑΤΑΣ ΕΚΕ

  1. ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑ/ΟΥΡΟΛΟΓΙΑ

Harriet Syme BSc, BVetMed, PhD, FHEA, MRCVS, Dipl. ACVIM, Dipl. ECVIM

Harriet is Professor of Small Animal Internal Medicine. She is currently director of the Royal Veterinary College’s Internal Medicine residency (SCTS) programme and supervises several PhD students working on clinically-based research projects in the areas of endocrinology, renal disease and hypertension. She is also Senior Clinical Tutor (for BVetMed years 3-5, interns and residents).

Harriet graduated from the Royal Veterinary College in 1994 and then completed a Junior Clinical Training Scholarship at the RVC. She went on to do a Small Animal Internship and then a Small Animal Medicine Residency at Purdue University in the USA from 1995 to 1999. She studied for a PhD at the RVC from 1999 to 2003. Harriet gained her Diplomate ACVIM in 1999 and her Diplomate ECVIM-CA in 2002.

She was awarded the International Renal Interest Society (IRIS) Award in 2002 for her contribution to the field of veterinary nephrology & urology, the Dame Olga Uvarov award for clinical research in 2008, the Blaine award from BSAVA in 2015 and Petplan Charitable Trust Research Award in 2020.

 

  1. ΛΟΙΜΩΔΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

Μαρία Λυράκη DVM, MSc, Dipl. ECVIM

Η Μαρία Λυράκη είναι η πρώτη Ελληνίδα Κτηνίατρος ειδικευμένη του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Εσωτερικής Παθολογίας του Σκύλου και της Γάτας. Αποφοίτησε από την Κτηνιατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 2015 και στην συνέχεια εργάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο αρχικά σε νοσοκομεία πρώτης γνώμης ως γενική κτηνίατρος και στη συνέχεια απέκτησε την ειδικότητα της παθολογίας συμπληρώνοντας περισσότερα από 5 χρόνια μεταπτυχιακής εξειδίκευσης στις κλινικές του πανεπιστημίου της Γλασκόβης αρχικά και μετέπειτα του πανεπιστημίου του Μπρίστολ. Κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσής της, ανέλαβε τη διερεύνηση περισσότερων από 1000 περιστατικών σε συνεργασία με ειδικευμένους κτηνιάτρους σε όλες τις ευρωπαϊκές ειδικότητες σκύλου και γάτας, πραγματοποίησε δημοσιεύσεις και ομιλίες σε διεθνή συνέδρια και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (ΜSc) μελετώντας το γαστρικό λέμφωμα της γάτας. Μετά από επιτυχημένες εξετάσεις και την απόκτηση της ειδικότητας, εργάστηκε ως επιμελήτρια (Senior Clinician) στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Langford Vets του πανεπιστημίου του Μπρίστολ το οποίο μεταξύ άλλων είναι και διεθνώς γνωστό για το νοσοκομείο της γάτας (Feline Centre) που έχει, με κλινικούς ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό εξειδικευμένο αποκλειστικά στην ιατρική της γάτας.

 

  1. ΠΑΓΚΡΕΑΤΙΤΙΔΑ

Παναγιώτης Ξενούλης  DVM, Dr.med.vet., PhD, ECVCN (candidate)

Ο Παναγιώτης Ξενούλης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας Ζώων Συντροφιάς στο Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Adjunct Professor στο Department of Small Animal Clinical Sciences, College of Veterinary Medicine and Biomedical Sciences, Texas A&M University, USA.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2003. Το 2004 έγινε δεκτός για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Department of Small Animal Clinical Sciences, College of Veterinary Medicine and Biomedical Sciences, Texas A&M University (College Station, Texas) των Ηνωμένων Πολιτειών, σε συνεργασία με την κτηνιατρική σχολή του πανεπιστημίου Ludwig-Maximilian Universitat του Μονάχου, η οποία ολοκληρώθηκε το 2008. Την ίδια χρονιά, ξεκίνησε την εκπόνηση δεύτερης διδακτορικής διατριβής στο πανεπιστήμιο Texas A&M University η οποία ολοκληρώθηκε το 2011.

Από το 2020 μέχρι το 2023 ήταν ειδικευόμενος του European College of Veterinary and Comparative Nutrition (ECVCN) και είναι ο μοναδικός κτηνίατρος στην Ελλάδα με την ειδικότητα αυτή.

Έχει συμπεριληφθεί στο top 1% των επιστημόνων παγκοσμίως με βάση τη διεθνή κατάταξη του Composite Citation Index και στο top 0,28% παγκοσμίως στην ιατρική της γάτας (και πρώτος στην Ελλάδα) ανάμεσα σε πάνω από 50.000 συγγραφείς με βάση το Expertscape. Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει πάνω από 60 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή κτηνιατρικά περιοδικά, ενώ πάνω από 20 ανασκοπήσεις και 50 περιλήψεις εργασιών του έχουν δημοσιευθεί σε πρακτικά συνεδρίων. Επίσης, έχει συγγράψει, μετά από πρόσκληση, 30 κεφάλαια σε έγκυρα αγγλόγλωσσα βιβλία κτηνιατρικής παθολογίας και χειρουργικής. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 35 διεθνή και 20 Ελληνικά κτηνιατρικά συνέδρια. Έχει παρουσιάσει εργασίες του και έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής πάνω σε θέματα παθολογίας του σκύλου και της γάτας σε πάνω από 20 συνέδρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Νότιο Αμερική, σε χώρες της Ευρώπης και στην Ελλάδα. Είναι κριτής επιστημονικών εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά από το 2007 και αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού The Veterinary Journal, από το 2012.

 

  1. ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ, ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ, ΧΡΟΝΙΟΣ ΠΟΝΟΣ

Ευγενία Φλουράκη DVM, PhD, ECVAA (resident)

Η Ευγενία Φλουράκη είναι επίκουρη καθηγήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με ειδίκευση στην αναισθησιολογία και εντατική θεραπεία των ζώων συντροφιάς. Παράλληλα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, προσφέροντας υπηρεσίες αναισθησίας και εντατικής θεραπείας σε κλινικές και ιατρεία ζώων στην περιοχή της Αττικής. Ταυτόχρονα συμμετέχει σε συνέδρια και διαλέξεις κτηνιατρικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η Ευγενία Φλουράκη αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2005 και στη συνέχεια ξεκίνησε την μετεκπαίδευσή της στην ίδια Σχολή στην Χειρουργική Κλινική, ασχολούμενη με την χειρουργική, την αναισθησιολογία και την απεικονιστική των ζώων συντροφιάς.

Το 2006 ξεκίνησε να εργάζεται ως  ελεύθερος επαγγελματίας στην Θεσσαλονίκη, διατηρώντας δικό της ιατρείο μικρών ζώων. Το 2007 ξεκίνησε την μετεκπαίδευση της στην Μονάδα Αναισθησίας και Εντατικής Θεραπείας της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και 6 μήνες αργότερα έγινε δεκτή ως υποψήφια διδάκτορας με θέμα την γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση σε σκύλους υπό αναισθησία. Παράλληλα, το 2009 έγινε δεκτή στο Ευρωπαϊκό Κολλέγιο αναισθησίας και αναλγησίας των ζώων (ECVAA) ως resident. Κατά την τετραετή φοίτηση ως resident του ECVAA, μέρος της εκπαίδευσής της πραγματοποιήθηκε στις Κτηνιατρικές Σχολές την Γάνδης, του Ανόβερου και της Ουτρέχτης, όπου εκτός από την αναισθησίας και την εντατική θεραπεία των ζώων συντροφιάς εκπαιδεύτηκε και στην αναισθησία των ιπποειδών και των εξωτικών ζώων.

Από το 2014 εργάζεται στην Αθήνα, συνεργαζόμενη με κλινικές, νοσοκομεία και ιατρεία ζώων συντροφιάς. Το 2019 εκλέχθηκε Επίκουρη Καθηγήτρια Εντατικής και Αναισθησίας των Ζώων, όπου και διδάσκει και εκπαιδεύει φοιτητές Κτηνιατρικής του 4ου και 5ου έτους καθώς και μετεκπαιδευμένους κτηνιάτρους στον τομέα της αναισθησίας, της αναλγησίας και της εντατικής θεραπείας. Παράλληλα, συμμετέχει σε πανελλήνια και πανευρωπαϊκά συνεδρία, ασχολείται με την έρευνα και την συγγραφή επιστημονικών εργασιών και μετέχει σε ερευνητικά προγράμματα έχοντας παράλληλα και την επίβλεψη μιας διδακτορικής διατριβής. Είναι κριτής επιστημονικών εργασιών σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και μέλος του Association of Veterinary Anaesthetists (AVA), της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς και του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

 

Share this post