Συνεργασία Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας με διαΝΕΟσις

Η διαΝΕΟσις είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός ερευνητικός οργανισμός που διενεργεί περιοδικά δημοσιογραφικές έρευνες για σημαντικά θέματα της εποχής, συνεισφέροντας στο δημόσιο διάλογο, προσφέροντας τεκμηριωμένα στοιχεία και ρεαλιστικές προσεγγίσεις . Παραλήπτες των αποτελεσμάτων των ερευνών είναι δημιουργικοί φορείς της κοινωνίας (πολιτικοί, επιστημονικοί, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματικοί κ.ά), που αναλύοντας και αξιοποιώντας τα, μπορούν να δράσουν για την εξέλιξη μιας σύγχρονης και δημιουργικής κοινωνίας.

Πρόσφατα,  μετά από πρωτοβουλία του Δ.Σ της ΕΚΕ ξεκίνησε μια συνεργασία με την  διαΝΕΟσις και έτσι για πρώτη φορά εντάχθηκαν στην έρευνα και συγκεκριμένα στη θεματική ενότητα «πως ζουν οι Έλληνες», ερωτήσεις που υποδείξαμε και αφορούν στο αν οι Έλληνες έχουν κατοικίδια και πόσα, τι είδους κατοικίδια, πως τα απέκτησαν, αν τα πηγαίνουν στον Κτηνίατρο.

Τα αποτελέσματα αναλύονται από την διαΝΕΟσις με πολιτικά, οικονομικά και μορφωτικά κριτήρια των ερωτηθέντων.

Η μελέτη και η διαχρονική παρακολούθηση της μεταβολής των αποτελεσμάτων, που για πρώτη φορά με απόλυτα αξιόπιστο τρόπο γίνονται γνωστά στη Ελλάδα, αποτελεί χρήσιμο εργαλείο παρακολούθησης των τάσεων και της επιδραστικότητας του ρόλου των κτηνιάτρων, αλλά και του συγκεκριμένου αντικειμένου ( ζώα συντροφιάς), της επιστήμης μας, στην κοινωνία.

Η συνεργασία της Ε.Κ.Ε. με την δια ΝΕΟσις, είναι κοινή επιθυμία να συνεχιστεί με νέες ερωτήσεις που θα υποδείξουμε να συμπεριληφθούν σε επόμενες μελέτες, με σκοπό να διευρυνθεί το πεδίο έρευνας που αφορά στο κτηνιατρικό επάγγελμα και τη σχέση της κοινωνίας με τα ζώα.

. τα αποτελέσματα των ερωτήσεων που μας αφορούν μπορείτε να τα διαβάσετε

ΕΔΩ

 

Share this post